Snickers har kommit i en variant med vit choklad. Det har inspirerat till en ny variant av en svensk klassiker: kladdkakan.

Choklad och jordnötter är en smaskig kombination, som finns i många typer av godis nästan överallt i världen. I Sverige är Snickers troligen den mest kända godisvarianten, men det finns också flera bakverk som tar vara på smaskigheten, ofta heter de något med Snickers.

Nu har det kommit en variant av Snickers med vit choklad istället för mjölkchoklad. Så varför inte inspireras av den och göra en ny variant av den klassiska kladdkakan?

Gör så här:Vit choklad

Ta ditt bästa recept på kladdkaka, men uteslut kakaon. Smält smöret, bryt 100 g vit choklad i småbitar, och låt den smälta. Baka sedan kakan som vanligt, till önskvärd kladdighet.

Och så kommer vi till toppingen, som är det som kännetecknar den här kakan. Koka upp en halv deciliter grädde, rör ned 200 gram vit choklad i småbitar och rör tills chokladen smält. Strö 200 gram jordnötter (gärna salta, det blir gott!) över kakan och häll över den smälta chokladblandningen. Ställ in i kylen i minst två timmar. Servera med löst vispad grädde.