Riven och hel ingefäraIngefära är en krydda som kan användas i både kakor och i flera maträtter. Detta är bra, eftersom den har flera positiva effekter för hälsan.

Ingefära kan användas i de flesta typer av rätter, från kakor och andra typer av kaffebröd till soppor, wok och smoothies. Det är en ingrediens som har många positiva effekter på kroppen. Fem anledningar till att tillsätta ingefära i maten, som läkarvetenskapen har identifierat, är de följande. Antagligen finns det fler skäl att tillsätta ingefära i maten.

  1. Ingefära motverkar cancer, enligt en studie som publicerades 2012. Det är framför allt prostata- och äggstockscancer som kan motverkas med ingefära, eftersom den aktiva beståndsdelen gingerol dödar cancerceller.
  2. Ingefära hjälper mot illamående, framför allt illamående orsakat graviditet, åksjuka eller cellgifter.
  3. Ingefära hjälper till att hålla blodsockret på en jämn nivå, eftersom det får muskelcellerna att ta in mer socker från blodet, utan att använda insulin.
  4. Ingefära innehåller antioxidanter som stärker immunförsvaret.
  5. Ingefära hjälper mot många magproblem, eftersom de eteriska oljorna får musklerna i magsäcken att slappna av.

Vill du få i dig mer ingefära? Varför inte baka kolakakor? Eller prova att göra den här supershoten.