kanelstängerKanel är inte bara en ingrediens i våra älskade kanelbullar och diverse annat, det är också faktiskt väldigt bra för oss att äta. Kanel kan få dig att må bättre och är bra för hälsan på flera olika sätt. Ät en liten mängd varje dag så kan du märka skillnad.

Tidigare julmysiga inlägg har handlat om glögg och ny variant på pepparkaka, och vad passar då bättre att skriva om nu än kryddan kanel? Vintern är här och julstämningen börjar smyga sig på, och nu används kryddan kanel som mest! För det är under vintern och julen, när man är ute efter det där mysiga och mustiga, som kanelen åker fram ut kryddskåpen och shoppas flitigt i butikerna.

Max en tesked om dagen

Vi använder det i kaffet, på morgongröten, i kanelbullar, i glöggen, i grytor och mycket mer. Det finns egentligen ingen gräns för kryddans användningsområden, det gott och passar till väldigt mycket – det gäller bara att våga testa sig fram. Dessutom är kanel faktiskt nyttigt. Kanel har använts i bakning, matlagning och bryggd av dryck i flera tusentals år, vilket säger något i sig om kryddan. Den är omåttligt populär. Dock ska kanel inte ätas i för stora mängder, man ska hålla sig till max en tesked om dagen – vilket räcker gott och väl!

Bättre blodcirkulation och bekämpar inflammation

Kanel har alla möjliga hälsoeffekter. Enligt en artikel i Expressen är kanel bland annat inflammationshämmande, kan hjälpa typ 2 diabetiker att sänka sitt blodsocker och ger bättre andedräkt genom att bekämpa bakterier i mun, hals och mage. Kanel får även i gång blodcirkulationen och gör den bättre samt ger bättre ämnesomsättning och dämpar känslan av hunger. Så se till att äta en nypa kanel per dag, det är ju både gott och hälsosamt. Varför inte baka en sats med Roy Fares goda kanelbullar?